Monday, June 29, 2009

aku teringat.....rindu!

assalamualaikum semua..

huhu~

aku baru sudah masak tadi.. sanye nk buat hailam,tp rase nye hailam+tomyam..hahaha sbb serai da aku ase..
tp pape pon,boys and gurls,dont do this at home..wakakaka

ok lah..

aku nak story sal aku nye fes date.. hehe yg jatohnye pada 27 mei 2007..

mase tu aku blaja kat matrik kulim ag..2 thn lepas tuuu.. tp still igt beb! aku ni kapel jarak jaoh ah ngan opa nih.. ktorg xpna jumpe taw..juz knl melalui gmbo..kalo advanced cket,ktorg gi cari cc yg ade webcam,then webcam la puas2..huhu~ ye la,skrg da xcari cc da sbb kat umah pon da ade tenet..huhuhuhu~~

kebetulannya dia and family dia gi penang,sbb abg dia nak amek barang2 kat uitm png sbb da abes diploma kat situh.. aku ngan dia plan la nk jumpe..suh dia dtg kulim..agpon,bukit mertajam tu dekat sgt la ngan kulim nih..tol x? hehe

dia mase tuh kat kg dia di manong,bertolak la dalam kul 3ptg ke png,then sampai png kul 5ptg gituh ar..lupe.. abg si opa ni garang cket,kene ikot mood dia jugak la..seb baik mood si abg ni baek,then dia sudi anto opa aku ni jumpe aku..mmula dia cakap,jumpe kawan..nak mampos ke cakap nak jumpe awek? hahaha

dorg turun dari umah sedare dorg kat png tu 530ptg..aku jangka dalam kul 6 sampai la sbb slalu naik bas 30minit kalo nak ke BM tu.. si abg ni pulak nk lalu highway..aduy..kalo da masuk highway,pusing jaoh la dari tmpt aku nih..campur sesat lagi,macam2.. ye la..kolej aku ni xpemes kot ..haha 630ptg baru sampai..eh eh..silap.. 622ptg..detail u!

aku mase b4 opa sampai tuh,aku tataw nk pakai baju ape.. sumpah..aku xredi ag ngan baju2 seme tuh..aku tny rumet aku (mase tu xrapat ag ngan asiah n illy), baju ape yg sesuai..pastu mmbe2 dorm pon join skali pilih baju tuk aku..ahaks..sweet memories.. alih2,si una cakap,baju ungu tu lawa..nmpk innocent..cewah! aku ape lagi,terus iron baju tu,then pakai siap2..tp aku xmekap..mase tu xreti mekap2 nih..alat mekap aku pon bedak n gincu(ma yg belikan) je.. huhu~

mase aku dapat sms dari opa yg mengatakannya da sampai kat kolej aku,aku ape lagi bergegas la turun.. korg bygkan(aku ase dak matrik kulim je tahu nih!),tangga FET UniKL tu punye la cerun..aku turun tangga tu dgn penuh sopan santun dowh! macam puteri2 gitu.. ahaks~ dari jaoh,aku nampak kelibat kereta yg aku tak pna tgk sblm nih,berjalan lah seorang budak lelaki yg xagk tinggi tp tinggi la dari aku ke arah aku..aku pk2 la,sape dia.. (cewah..padahal da taw da itu opa!), Oh! my Opa!!! opa lak garu2 kepala dia yg xgatal itu.. uhuhu

aku kasi kat dia bungkusan yg aku mmg da lame nak kasi tp xsempat.. dalam tu ade baju..

then,aku bawak dia ke pondok kat taman tepi padang bola.. gugup taw.. berdebar2,tp muka cover2.. huhu..kiut taw opa aku.. kami borak2 la kat bawah payung itu.. aku dating jap je ngan dia sbb da nak maghrib da..kul 7 lebih dia nak balik da..nnt umi dia wiso pulak..

then,aku ucapkan la mekaseh kat dia n abg dia tu sbb sudi dtg..hehe cuak gak sbb abg dia tu grg..huhu~

itu lah kisah aku..da 2thn, tp still segar dalam ingatan.. even kami jauh skrg,setiap 3 bulan,pasti jumpe.. dimana ada kemahuan,disitu ada jalan.

chow cincau!~

4 comments:

sciatic said...

hah tge FET unikl???
hm..
org kt unikl kulim owh..
hahaha

cathenclox said...

cet! biaq betuii!! tp aku bukan dak fet..aku dak matrik.. ko masuk 07 ke?

sciatic said...

ha la...july o7 tuh..

ciK giNcu said...

sweet ohh~
ehem2..
sy single lg~
haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails