Friday, July 3, 2009

face mask vs masker

hai semua..arini aku da balik klate dah..penat jadi musafir,kene la balik umah jugak..agpon,dalam islam,xleh duk umah org lebih 3 ari,kalo x,tuan umah bley halau kita da..hihi tp aku xdihalau pon..ahaks~

ni ade cite lucu nih..dengarlah.....~~

ceritera bermula petang semalam di giant s18,mase tuh aku kua baiki jam akak aku,then menuju ke giant sbb nak beli eskem..panas dowh!

then,akak aku kol,dia cakap dia nak face mask.. ok,ikuti dialog di bawah.

kaah: atin,kat mane tu?
aku: kat giant( sebutannya macam bahasa melayu ok?). kenape?
kaah: nak suh beli mask ni..boleh x?

aku: brand ape?
kaah: ada brand ker? xkesah la,janji murah.
aku: nak dalam bentuk liquid ke sheet nih?
kaah: aik? yang kain tu je la..liquid .... (perbualan xd
apat didetect sbb enfon aku ade prob cket)
aku: hah? kain? yang sheet la? ok,nak berapa? ( konfem betul je arahan akak aku..haha)
kaah: erm..beli 4 la..
aku: ok


talian di tamatkan..

aku pon gi la cari masker yang paling murah..ade la brand skineed nih..hage rm5.99 2 sheet.. aku pon amek la 2 kotak sbb akak aku nak 4 helai..ahaks

pastu aku pon,balik la ke umah..b4 tu singgah mekdi jap..mcvalue lunch..murah3.. haha

dalam kul 5 ptg gitu la,akak aku kol..dialog plz!!

kaah: dah beli ke mask tu?
aku: dah.
kaah: bagus la ada..xyah la kaah gi cari2 pulak pasni.. selamat cket nnt nak naik flight esok.

aku: naik flight nak pakai masker ker kaah?
kaah: aik? atin beli ape nih?
aku: masker la..bukan ke kaah nak masker tadi? ( mase ni kantoi giler2 ah..akak aku pny la gelak sakan..dia nak face mask aka topeng muka,aku pulak gi beli masker..huahuahau)


alih2,abe ngah aku balik,dia perli2 aku pulak..dia cakap,atin beli ape tadi? aku da gelak besar da time tu..huahauhau

p/s: lain kali,dengar arahan dengan betul..jangan maen agak2 ye je,terus cakap paham..kan da jadi cam aku nih! uhuks

10 comments:

SaRaH NoRDiN said...

ngeee
kalu sarah pon mst salah beli gaks..
wakakakakakakakak

fazrin2211 said...

wakakakakkakakakakaka!! adoilaaaaa

cathenclox said...

@sarah
ahaks.. taw xpe.. tp xpe,dapat claim balik duit ngan akak aku..ahaks..kalo x,maunye aku pakai masker tuh..haha

cathenclox said...

@faz
amboi,gelak beso ye? haahaha kene baru tahu..huhuk

Che Lin said...

budush!!

cathenclox said...

@celin
mu ah budush!

lolita said...

-________-"

cathenclox said...

@yah
sokmo komen gitu!

ali88 said...

kate nurse tp xsensetif pasal mask.
nurse yg lbih pntingkan kecantikan drp kesihatan.
BTW boikot mcD...

cathenclox said...

aik..aku pulok hok keno..hahaahaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails