Friday, August 14, 2009

rumah,rokok,dan geng rokoknya~

ok,aku sudah bersedia untuk mengupdate blog kesukaan rombongan cik kiah ini..haahaa

nampak tajuk? hmm..nak citer la nih..

my fren of mine,a girl,smoking la.. mula2,xcaye gak yg dia ni merokok,tp syak gitu2 aje.. satu ari,bdn dia berbau rokok,aku ckp la, sape isap rokok ni?.. alih2,dia senyum..ampeh..

tp minggu lepas,dia aka 'O' ajak aku dan Ain duk serumah..dia sewa umah dekat2 nga kolej gak la.. aku pon,duk la..xkesah la..agpon,bukan slalu.. tp aku lupe seperkara..yg dia ni merokok..

ari fes pindah,dia mula dah nk merokok.. bau satu umah..aku pantang la.. mmg la dia xmintak sesen pon dari ktorg tuk bayar sewa umah tu,tp ni macam nk aniaya kami taw..aku dah la xleh bau rokok2 nih..musti ase pening,kering lidah,sesak napas..aduy.. Ain cakap la,jgn la isap,ko tu sakit.. tp dia wat xendah ajer..

aku sabar ag..tp mmg xtahan lah..pastu,dia smoking kat lua umah,tp asap still masuk lam umah la.. aku pon masuk bilik,bia la panas sbb xde kipas,aku rela..

ade satu hari tu,ktorg ade kelas malam,then malam tu aku n Ain xnak balik umah..nk stay kolej aje sbb malam ,xbrani la nk kua ngan kete..ye la..pakgad makgad ada lak tu kat depan tu.. alih2,masa lam kelas MPW,dia cakap dia nk kua jap..ase nak muntah..aku pon,leh terima la..sbb ptg tu b4 g kelas dia ada muntah2..

korg bygkan,muntah xkn sampai berjam2..alih2,dia kol Ain,dia cakap,dia kat lua ngan adik dia.. bengang la Ain..ktorg siap sign tuk dia ag,igt dia nak masuk kelas balik..ye la..siap tinggalkan purse ag lam kelas..
malam tu jugak,budak yg aku xsuke, 'A' sbb dia soSIAL tahap beruk2 matyeh,dtg bilik mintak purse si budakyg ponteng klas td..pastu dia cakap ag,nak cari lilin tuk apetah..kemas bilik kot..bilik berselerak.. aku xamek port sgt..watpe nak dengar cerita budak yg aku xsuka.. pas kasi purse tu,A pon blah la..

keesokan harinya,aku dan Ain balik umah sewa, terkejot la si A nih ade kat umah..ok la,buleh terima la sbb A teman O.. keaddan umah jadi pelik.. ada lilin kat dapo.. aku recall2 balik,si A ada sebut sal lilin malam td.. aku pon tny la si A yg tgh melintang jalan nk ke dapo tu sambil maen game kat lapy, "xde letrik ke smlm?"

dia jawab, "aku tataw la..aku xtido cni smlm..si S yg tido cni.."

ok,fine..da cakap dia xtido cni.. tp nape dia buat kat cni kul 10pg? hmm..

aku masuk bilik nk amek towel,aku tgk beg si A berserta alatan mandi,jadi 2 beg la.. terkejut la.. xkan la nak mai teman si O sampai bawak syampu dan perapi.. haih..xleh jadi nih..

dalam bilik tu jugak,ade teddy bear.. aku tny ain,tu sape pny.. Ain cakap tu S punye..

ag aku bengang,aku masuk bilik pakaian (kami semua tido kat lua memandangkan bilik panas. so bilik tu di bahagi2 la,ade bilik pakaian,stor,dan bilik barang2 persalinan)
bau rokok.. abis baju2 yg gantung2 lam tu bau rokok..aku nye kotak baju lak,terbuka,terkena jugak la bau rokok tu.. panas nye ati... dah tau bilik pakaian,ko nak merokok lagi lam bilik.. ko xde otak ker? org len xmerokok,tp sbb bau rokok tu,nnt jiran2 cop ngan aku2 skali merokok..

pastu dorg bukak cerita sal Bangla tepi umah yg bising2 kul 5 pagi.. si A rancak bercerita..aku dgr aje la.. dalam ati aku,agak2 la nk cerita pon..kate xtdo cni,tp lagak bercerita tu macam tido cni.. alah,korg bayangkan la,kalo si A cakap dia xtido kat umah,nape dia leh cerita2 sal kul 5 pagi tu.. adekah dia dari kolej pagi2 buta datang umah sewa? gitu? aku ase,pakgad pon xlepas da kua 5 pagi..

aku xsuka la org kelentong gini..berterus terang aje la..tipu watpe.. Allah nk tunjuk,aritu gak kantoi..tp aku wat bodo aje la.. sian dorg..

pastu aku ade gtau si O,kalau dia kasi A duk situ,aku nak kua..aku cakap la aku xleh ngam ngan si A tu..si O ni lak cakap,kalo A duk umah,leh bayar duit strymx.. aku balas balik,dah ko cakap gitu,xpe la,sbb ko yg byar.. aku mmg xleh nak serumah ngan geng2 rokok dia tu..

lepas drpd tu,si A xdatang time aku ada..
aku balik umah sbb kamis smlm xde kelas.. aku ade msg si Ain,tny perkembangan umah.. Ain cakap A dan S ada kat umah,tp esok dorg balik kolej semula..aku pon cakap la kat Ain yg aku nk kua dari umah tu,xtahan..bia la baru seminggu kat stu..Ain lak dia tgk keadaan dulu..

conclusionnye,si O ni mmg xsayang badan la..dah tahu batuk2,isap rokok ag..makin kronik baru tahu.. pastu,aku ase diperguna oleh O saje..dia ajak aku duk skali sbb aku ade transport..so,sng la dia nk gi kelas or mane2 sbb ade transport.. ag satu, dia tahu aku xsuka bila si A dan S ade kat umah sewa,tp dia still ajak dorg ag..musti siap cover depan Ain ag tu,ye la..kan ain cakap yg dorg xduk lama..

tp aku da tekad da.. mmg nk kuar umah..aku xrugi pape pon..aku maleh nk terjebak ngan budak2 haram gitu.. perangai dah la xbape elok,isap rokok pulak..malas blaja lak tu..asek monteng aje.. tp aku kesiankan Ain aje skrg ni..

pape hal pon,tunggu aku balik umah sewa pagi ni.. tp aku bukan kuar mendadak..aku kuar slow2.. bukan merangkak ek? wakakaka (baru ade gelak2..huhu)

ok la..cukup dulu tuk arini.. aku pon xbape sehat sebenarnye ni,ase nak demam aje..sbb rokok tu la..aku mmg le kalau terhidu bau rokok ni,musti badan jadi lemah2 gni..

p/s: belia benci rokok!

5 comments:

sciatic said...

huhuhuhu sbar la...
jgn tension2 sal de..
klu da xthn,kuar je umah...
i menz pindah

lolita said...

aku bukan nk menyedapkan ati mu ni.
aku nk menyakitkan ati mu lagi

ya mu g duk rumoh dio tu bakpo?duit hostel bayar, pahtu balik dumoh sokmo.ape?ape reasoning mu duk nge dio?ma kato jange doh kea, degel!

kesimpulannya... bawak2 la bertobat. duk umoh lagi bes.selesa, make free, tenet laju...ada mawi...bersyukurlah dgn ape yg ada.muhahahhaa

ps:jangam le bersere nge aku.kalu aku x oyat gini, sapo lagi?aku kam sayam mu~ :P

mystearica said...

yer..aku dah kuar dari umah itu..
how hard they were without me..without car.. ngehehe

they even rent a car..wakaka

biaq pi la..bahagie duk kolej..wakaka

xtahan..ado mawi tu..muehehe

lolita said...

hahahhaa
anak dia keaa~~~

mystearica said...

kikiki.. mawi kelik sabtu nih kot..rindu2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails