Friday, February 19, 2010

perempuan gedik

assalamualaikum dan salam sejahtera..

memandangkan dah lame saye tidak mengupdate blog ini, saye berharap para follower xkecik ati..keh3 (macam la ramai sgt follower..wuakaka)

arini nk bincangkan isu 'perempuan gedik'..

anda tahu ape maknanya perempuan gedik?

saya pon xtahu..hahahaha tp kategori ini mmg wujud disekeliling kita. xpecaye?
pandanglah kanan anda.. xnmpk ag? pandanglah kiri anda.. ada nmpk byg2 da? pandanglah sekeliling anda 360 degree.. huu~

kategori ni wujud atas permintaan manusia2 yg xtahan tgk gelagat perempuan2 yg melampau kontrolnye.. kadang2,gedik ni kluar dari mulut lelaki.. kadang2 tu jugak, budak perempuan sendiri pon melabelkan segelintir perempuan itu gedik.. so, saya pon sama la.. kalo da menyampah sgt tu,akan chop segelintir perempuan itu gediks.
tp ni bukan gedik santai.. ni tahap kene santau da..hahaha gurau jer,der!

ape yang depa da buat sampai depa di chop GEDIK?

banyak! xterkira wa ckp lu! huhu

Dari sudut pandangan perempuan,org yg di chop gedik itu telah melakukan perkara2 berikut:-
  • bercakap dengan kawan perempuan kasar nk mampos! tp bila bercakap ngan laki,alahai! pijak semut pon,semut gelak tau!
  • kontrol ayu didepan lelaki. beiki tudung la, betulkan rambut la, pakai gincu la..tp depan kita,mak aih! xde dah sopan santun tu..
  • slalu dtg ke meja lelaki pastu duk tny itu tny ini ..yg dia tny tu soklan bodo jer.. sampai laki tu meluat..tp kalo laki xmeluat,tu dia punye pasal da!
  • buat2 manje didepan lelaki. cth: kucing lalu kat kaki dia, pastu jerit2 "auw2..geli2.." haa! ni yg aku menyampah ni..hahaha padahal kucing ler fav pet aku rase..huhu tp xtahu la..takot dia ade sakit pape ke kalo dekat ngan kucing..
  • muka xberapa lawa,sanggup free hair,pakai seksi2 semata2 nk dapatkan lelaki idaman.. tp kalo niat dia free hair sbb len,aku mintak maap awl2 la yer? xkaco idop korang pon!
  • yg ada sugar daddy.. huhu ramai tol tau.. bese lah.. nk idop.. tp xpikir ke kat anak bini sugar daddy dia tu? mcm mane someday,laki ko wat gitu kat ko? haa! jawap2..
  • kaki bodek bos! sesape pon sakit ati tau.. dulu kate setiausaha yg menggedik ngan bos, tp skrg ni,pekeje2 pon da belambak tau duk menggatal ngan bos.. ye ar, nk naek pangkat cepat!
sebenarnye banyak lagi cth2 nye, tp aku xsempat nk senaraikan semua sbb tersangatlah bz ngan keje2 yg bertimbun ni.. 

susah sangat ke nk jadi perempuan normal? xde la aku nk suh korg jadi sempurna.. tolong la jgn menggedik..
sakit mata dan memalukan kaum kita.. ni kalo tego kang, korang ckp ,"ko pesal? kubur laen2.. aku xkaco idop ko,ko xyah la kaco idop aku"..

kita ni nk nasihat kau jer.. bukan ape, bila dah nmpk silap tu, kalo xtego, ade saham jugak la woi kita2 ni! org tego ni,tanda sayang.. xnk ko jadi maken terok sehingga di cop bohsia ke,pelacur ke.. ko nak ke? sayang ar..blaja tinggi2, tp xblaja pon.. jadi gedik jer.. sian mak bapak ko abeskan duit tuk anto ko blajo..

tu pasal aku menyampah ngan budak2 gedik ni.. mmg jenis yg muka tebal.. ye ar.. da mmg mekap tebal pon.. macam kai tepong gomak.. xmakan saman punye..

kalau sesape punye membe2 kategori ini,sila la nasihatkan dorg sblm terlambat.. jgn sound direct pulak.. slow talk  la.. pandai2 la..

kalo sesape yg terase pulak, korang berhak marah aku.. ye ar..aku kutuk ko kaw2 punye.. tp korg kene la renung2kan jugak.. mmg mase ni ase bahagia jadi gedik,sbb market tinggi.. kita perempuan, mmg market tinggi slagi maruah tu ade.. kalo dah xde yg satu itu, nmpk gayanye, gedik sakan la korang! dah xde bende yg korg nk jaga dah..!

ok lah.. cau dulu! wassalam..



Photobucket

3 comments:

violetless said...

makcik..lama tak singgah sini..ko bz buat pe je makcik?hahahh

cathenclox said...

bz dgn esemen ler weis..
huhu bese la. dak final year..akak senior le kate kan..hihihi

cathenclox said...

bz dgn esemen ler weis..
huhu bese la. dak final year..akak senior le kate kan..hihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails