Wednesday, April 7, 2010

menu lunch paling cikai

salam ukhwah! hehe

hai kawan2..
dah lunch ke belum?
lunch ape tadi? 
best x?
kalau xlunch lagi,ape yg korang nk makan nnt?


meh aku nk story satu bende ni..


aku ni malas masak sebenarnye.
kalau aku masak menu ni,mesti ma aku da tau dah yg aku mmg xde mood nk masak..


tp kalau datang angin rajin tu, 2 3 lauk aku masak tuk lunch tau..hoho




ok lah..menu yg paling cikai bagi aku tuk lunch adalah ayam sup.
taw naper?
inilah antara sebabnye.. :
  1. bahan2 tuk masak tu juz campak2 je lam periuk.
  2. memandangkan kene pandai jaga api, aku juz letak api sederhana je.cukup 30 menet,aku g ar jenguk balik periuk tu. hehe
  3. masa masak ayam sup ni,aku siap boleh online lagi. haa..ni aku tengah update blog ni..wuakaka
  4. bila dah siap,tutup la api tu..kang kering sup.. :)
itulah pasalnye ma aku boleh agak aku time mana malas,time mana rajin.
kadang2 tu, arini dah ayam sup, lusanya ayam sup lagi.. wuakaka


hidangan sampingan yg biasa adalah telur pizza.
telur pizza ni,kalau letak liquid seasoning maggi+garam cukup rasa,mmg perghh! cedap..haha
tp,kat umah aku ni xde.. so,aku letak sos tiram cket dan sedikit garam.
rasa tu lebih kurang jer..hehe


kalau slalu sgt kat dapur, mmg korg akan boleh reka resepi sendiri lah..kalo xcaye,tny la ibu2 anda yg tersayang kat umah tu.. pasan x masakan ibu tu xde tolok bandingnya dengan masakan2 kat tempat2 len? even restoran high class..tol x? tu lah,sampai skrg ni,aku xleh tiru lagi nasi goreng yg ma aku buat.. mesti ade yg slack punye.. aduhaii~


jadi,tamatlah kisah menu lunch paling cikai saya.

-SEKIAN-

Photobucket

4 comments:

kenwooi said...

chicken soup is kinda easy to prepare =)

cathenclox said...

yeay! easy to cook oso.. hoho

aken_surf said...

rajinnye dia nk masak...huhu

cathenclox said...

dah masak dah pon.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails