Friday, April 3, 2009

basketball, KAKOM dan aku~

:: ni malam last ::

hai kawan2 semua.. aku rase,nk update blog lak arini,biar lah line streamyx kat umah ni problem ya amat..

ni saje je nk imbau kembali zaman silam dulu.. hehe

dulu,masa kat matrik(batch 07-08) dulu ,aku one of the basketball's players.. sonok men basket,beb.. no rule like netball,okey? b4 aku masuk team ni,aku juz men2 je kat blkg hostel..court tu dekat ngan pejabat unikl.. tp xde la aku men time kelas..biase nye aku men petang n weekends.. time weekend pon,kalo sabtu, mmg xkot..sbb aku slalu outing sabtu,jumpe cik abang..hehe
balik pon da lewat petang,tgk2,mmbe2 da start training..kene boo la sepam dua..haha

tp,mase nak masuk team ni,ade kotroversi cket.. coach tu,dia suh dak laki pilih player team gurl.. yg ade sekoq dak laki ni,aku lupa nama dia,and hardly to remember,actually..
dia pilih yg lawa2 je..siott~~~ punye la bengang aku.. coach tu da tanda nm aku,terpilih,tp sbb laki bengong ni,aku di rejek begitu aja..

tp aku sabar jer,nak wat cane,bukan rezeki aku dalam team ni.. tp smgt nk maen tu mmg ada.huhu tp kan, xsampai 5 menet,coach tu panggey aku,dia cakap aku diterima..hehe
suka la sbb terpilih.. tram ni kene wat perlawanan persahabatan ngan matriks kuala nerang..

so,b4 start training,ktorang kene joging dulu..warming up la konon..pusing satu kolej.. giler ah.. bapak jauh..tp kami perempuan,coach kasi short cut punye..hahaha

bila da jaoh centu,cramp kaki,cek kak oii.. mase ngah urut2 kaki masing2 tu,coach bagi la ape2 idea dia tuk team kitorang.. huhu sonok gak..ktorg kumpul ramai..
uish..terasa macam adik beradik sendiri pulak bila ngan dorg semua..huhu~

tp xlama selepas tu,coach tu bersara.. sedih ooo..ktorang xde coach da.. so,ktorg wat permohonan,suh kolej cari coach baru,kalo x,xnk masuk KAKOM..wakaka

last2,dapat coach cina..mmg determine beb! ktorg bila men,slalu gelak2..dia marah sbb kalu gelak2,nnt cepat letih.. wakaka mmg betui pon..ktrog men kejap,semput.. coach cina tu bawak kami lawan team dia,team cina gak.. kalah ktorang..haha nk score pon susa..
pastu dia trained ktorang macam dia trained team dia yg ag satu.. alhamdulilah,kami menang time lawan ngan kuala nerang..

pastu,ktorang must do lebih hardwork la.. sbb kuala nerang pon bukan calang2 team..yg masuk dalam team tu pon,mmg bekas player basket time skola dulu..

dipendekkan citer,kami sampai la kat matrik chanlung (dulu aku eja chanloong) untuk KAKOM..

dipendekkan lagi,kami kalah..haha xpe.. kami redha.. tp kan,aku maen jaat woo..aku tolak orang,tp pengadil xendah..part tu yg best..wakaka amponz.. kepada ex-matrik melaka,aku mintak maap bebnyk..sbb aku de tolak korang mase men dulu..hihi 0 0 YER?

malam last kat sane,ade majlis penutup..kitorang semua kene duk bersila jer..huhu tp ok aper..tp kan,malam tu ujan..ooo.. malam tu jugak,kami akan bertolak balik..geng kelate yg masuk kakom,balik terus ke kelantan..sebuah bas woo..ramai giler org kelantan di perantauan..bangga2..
sebuah lagi balik kulim plak..~~

:: antu digi ::

ktorang balik ngan baju sukan yg wane kuning tu la..sampai je kat kb,semua org terpinga2..antu digi serbu bandar ker? wakaka

tp tu la..ktorang ni mmg menyerlah cket bab pakaian..mmg jadik perhatian la kate kan..
ok la..tu je la celoteh aku..nnt ade citer best,aku letak lagi.. malam ni kalu dapat pelepasan,aku nk gi bandar..amek gmbo lampu bergemerlapan ..haha

4 comments:

sciatic blurr said...

owh....men jhat...tolk2 org..

cathenclox said...

skrg da baek oww.. aku insap! ak da insap! wakaka

amir acap said...

waa hehehe..
gempak rupenye..
hehehe..
kamu matrix mane dlu..???

cathenclox said...

matrik kulim. sebuah matrik yg kiut..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails