Sunday, May 3, 2009

ily oh ily..kangen sama lo..

da seminggu da x berblogger ni.. maklum la sibuk ngan assignment situ sana sini.. huhu

ok la,nak bercerita sat.

ni pasal mmbe aku kat matrik dulu..namanya ily (bukan nama sebenar).. aku sebenarnya mmg da lost contact da ngan dia.. tataw nape.. dia pon xde nk contact aku..ahaks..

okok..aku aku cite sebe sedikit pasal dia ek..

dia ni anak sulung dari dua beradik.. mmg manja abes la ngan mak dia..tp muka dia iras bapak..ahahaha dia budak langkau.. so,dia la paling muda di kalangan kami..

aku,ily,dan asiah geng ar.. mmg baik beb..aik..lari tajuk.. aku sebenarnye nk cite sal perangai pelik ily je..hahaha

dia suka bergambar but with strange stuffs.. contoh,dia kutip ape tah kat blkg dorm,tp macam daun+akar tp xde la kotor pon bende tu.. then,dia sambung2 bende tu,jadi la macam org greek zaman dolu2 kala tu pakai.. haha kalo korg still blurr,aku gtau cth terdekat lagi, time sukan olimpik athen,dorg kasi macam mahkota akar+daun tu tuk setiap pemenang.. huhuhu ok,i admitted,dia kreatif..

cara blaja dia juga sangat pelik.. org len,besenye,nak blaja dalam environment yg tenang, aman, nyaman bla3..tp dia....dia.... dia tido time wat revision malam2... jelesnye aku time tu.. haha ag satu,bila dia stadi,dia akan bercakap2,menyebut2 bende yg dia baca, then,part tu la aku paling suka.. sbb,aku xyah bace da topik tu memandangkan dia da jadi cekgu tmbhn aku..wakakaka

dia slalu cakap, " lawa x kalo ily pakai tudung labuh asiah ni?" uhuk3.. slalu di tny dengan soalan itu.. tp alih2,dia kai gak tudung bawal gi kelas.. hahaha pelik2.. tp kalo check enset dia,mmg penoh la gmbo dia kai tudung labuh..hahaha

haa...part bergambar ni,dia xpna wat "pis" ni.. dia angkat skali 3 jari beb.. sampai aku plak terikot2..hahaha tp aku nye style cam adam af3 cket..hihihi wondering la, ade x org skali angkat 4 jari.. hihihi

dia suka bergayut.. tp ngan mama dia la.. tiap2 ari gayut beb~ mmg kalah la aku.. ngeee~ ntah ape dorg borak tu.. nak gak tahu.. mmg respek dia abes la.. dia xpna tunjuk dia sedih kat depan aku nga asiah.. padahal,ktorg tahu dia nangis2 dalam slimut smbil gayut ngan mama dia.. hahaha

ily ni jugak sorg yg penting kan penampilan.. (yeke? hahahahaha) dia siap beli bio oil,tuk ilangkan parut kat muka,kat lengan (sbb kene iron..ciann).. tp aku xnmpk pon kesan dia.. myb satu ari nnt,bila jumpe balik ngan dia, dia da bebas parut.. huhuhu

aku actually,rindu dia woo.. dia lah mak tiri aku,dia la kawan susah senang aku.. tp cane nak cari? no phone dia da ilg.. asiah lak,da buang sim kad dia.. maklum la,da kai sim mesir plak.. dia lak xde no baru aku..aku lak xde xde xde xde...argghhh..

tunggu2 majalah kolej,pah ceroh la xsampai2 ag.. haiss.. sedih2..

tp aku de jumpe dia,tu pon last year bulan 4.. ktorg kua ar.. hihi asiah jeles tuuuu~~

ceni la,sesape yg blajo kat uitm shah alam tu,tolong2 le carikan budak bernama ily liyana tu.. aku da buntu wehh..

sekian,wassalam.

6 comments:

Portgas .D. Ace said...

memang unik r kawan ko..

Opa said...

opa ade jumpa a ami.kat tv dia ngan bunga bunganyer lily and flowertots

cathenclox said...

mmg unik pon.. kalo x,tade la sampai aku post sal dia..hihihi

cathenclox said...

ahaks opa..huhhuhu tu citer katun plastisin tu kan? hihih bila tah opa tgk..tataw le..hoho minat beno ngan katun..

Putera Arjuna said...

masuk la jejak kasih
cari kwan lama!

cathenclox said...

ade ag ke rancangan tu wess? kalo ad,nak je masok..uhuhu..beri2 mish her...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails