Wednesday, April 14, 2010

bapak banyak reality show

sakit mata pon ada tengok reality show kat malaysia ni..dah berlambak2 kat tv.. dari tv satu sampai ke astro.

kalau yg membawa kebaikan spt akademi al-quran tu,aku xkesah la..
dapat jugak pahala org yg buat show tu..
lagi satu,cari menantu..ade jugak pekdahnye.. disamping wat program,dapat juga menyatukan 2 hati.. kan bagus tu membina masjid.

tapi realiti show yg membawa kepada kemungkaran ni la yg xbest.
mmg ramai yg suka tgk,tp lame2 dah jadi bosan..lagi pula,lepas budak2 tu abes blaja kat AF ke, ape2 je la,dorg konfem ke dpt keje?
aku tgk ramai budak AF bila dah abes kontrak ngan astro,rase syukur sgt2.
yela..nk wat show luar pon,xleh..sbb terikat ngan kontrak.

reality show ni aku rase dah xreleven dah skrg.. org tgk,stkt tgk je..yg vote2 tu,sedare mare mereka sendiri je..

aku senaraikan beberapa realiti show kat malaysia.
  1. akademi fantasia
  2. akademi al-quran
  3. gadis melayu
  4. mencari cinta
  5. cari menantu
  6. mentor
  7. one in a million
  8. fear factor malaysia
  9. my LG starz
  10. gang starz
  11. idola kecil
  12. sehati berdansa
  13. raja lawak

Photobucket

2 comments:

MisterXWebz said...

Kunjungan pagi, pada Kakak Canthenclox, Good Luck

intan sofia said...

akdemi fantsia cm sengal!hwahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails