Tuesday, April 12, 2011

10 Tips Mengemas Rumah!



Memandangkan kami satu family telah mengemas rumah tempoh hari pada pukul 9malam (what???), aku ade lah sedikit tips tuk menjadikan program mengemas rumah ni berjalan dengan lancar,insyaAllah..


  1. pastikan ada seorang pencetus! untuk kemas2 pada malam ritu, cerkleng adalah pencetusnya.. *menyusahkan smua orang! grrr)
  2. kalau ada event,lagi berjalan lancar kemas2 rumah ni.. cth: ade org tu nk spm,so dia nk rampas meja laptop aku,konon nk stadi.. haaa..jadilah event..hihihi
  3. tutup kipas,bukak tingkap untuk ventilasi yang baikkkkk~ ~
  4. kemaskan barang2 dulu,baru menyapu etc.. 
  5. sapu lantai, sapu sesawang, mop lantai *ritu xmop sbb da malam..hihi*
  6. tips nak sapu,mop etc ni kene mulakan dari tempat yang hujung atau tempat yang jauh dari pintu. barulah xde repitition work!
  7. sampah2 tadi diletakkan dalam plastik sampah. *sometimes plastik sampah ni bergune!*
  8. touch-up la rumah/bilik tu.
  9. bila rumah/bilik dah lawa,hati pun senang.. mula lah pikir nak beli perabot baru *ini adala tidak digalakkan yer? haha*
  10. tamat. 
:: xde ssawang labah2 da.. ::




:: dont leave the rubish outside your door! ::

Photobucket

2 comments:

lolita said...

sipe bilik aku skali? :P

cathenclox said...

sipe doh..xdok ore guno pon blik tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails