Monday, April 25, 2011

Blackberry Curve 3G = my worst NIGHTMARE!

assalamualaikum kawan2.

hari ni topik berat cket. biasa ringan2 je.

apa yg nak dibincangkan adalah mengenai curve 3G.
ada x kawan2 telah,or sedang, atau ingin menggunakan hp ini?

di sini,aku nak berkongsi masalah yang aku hadapi.

masalah dia, bateri draining quickly. menyampah ok?
memandangkan curve 3g ni dah xde function 2g, agak menyakitkan hati pulak sbb hp asyik overheating.
so,aku ubah ke 2g & 3g. still jugak panas. mungkin aku kene duk dalam hutan yang xde coverage 3G!!!

kalau pengguna yg kerap macam aku ni,alamatnya, 2x kene cas tau! sbb dalam sejam,dia boleh buat bateri tu hilang persennye sehingga 1 1/2 bar.. waklu!!

bila kita komplen, org kdai kata, "u kene off application ni, application tu.. pastu, u kene slalu tutup hp bila dah overheating.u kene pastikan stiap app yg digune CLOSE ."

kalau mcm ni lah gayanye,baik saya pakai nokia 3310.. tp nk wat cane.. hp tu da xde kat pasaran.

beli hp canggih2,mesti la nk guna fx dia kan? kalo takat beli nk kene off itu,off ini,baik xpayah.
nk buat barang tu,biar la betul2 elok. kaji betul2.. jgn main jual je. tgk la ketahanan bateri tu brapa lama.dengan modus operandi hp.. aku rasa, bateri hp CSL lagi elok!

ada pulak yg kate ," henpon wifi mmg gitu".. dah,kalo xde wifi, baik aku beli laptop aje.. tmbh cket je lagi,terus dpt laptop. tp masalahnye,laptop mane muat poket. aduh!!!

lagi satu, memandangkan aku still xkeje,aku xmampu lagi la nk pakai line. so,aku gune wifi je tuk online.
masalah dengan blackberry ni,dia xprompt kita bila coverage wifi tu xde. spatotnye,ade la fx yg akan prompt kita supaya kredit kita xtjejas. puas aku godek2, xjumpe jugak. kalo ade fx,sesape yg tahu,sila bagitau aku eh? ni xpasal2,bila aku nk online,aku kene off kan network. pastu,bila xmo gune wifi,aku kene on kan balik network tu,dan off kan data service.

k lah..penat membebel..


Photobucket

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails