Wednesday, April 20, 2011

Picnik @ Permai Resort, Kelantan

hype!
bertemu kembali pada hari rabu!
huhuhu

ok.firstly,nk ucapkan tahniah kat TRW sebab berjaya mengalahkan Perlis malam tadi.
owh! sangat awesome,tau! 5-1 kot!
welcome back, piya..
dedicate lagi piya piya o piya piya to you! :)
tapi saya risau,takut sang kijang dibaham kembali!..
xpe2.. harap sudah. keyakinan utk kamu kamu kamu tetap ada.o yeah!

back to topic!
sabtu lepas yakni 16hb april, geng2 kapak ni buat lagi reunion.
kali ni makan2 tetap ada, tmbh aktiviti2 yg menarik.
walaupun,korang tgk,mcm boring,tp xpe..
kami happening,kot?

kami pergi seramai 8 orang. it supposed 10 orang, tapi syaza dan farah xdpt ikot.
sorang mama xkasi pegi, sorg lagi demam makan durian. haha

tempatnye di permai resort,telong bachok,kelantan.
a nice view berbanding yg ktorang pegi BBQ raya kelima tahun lepas.
but,pantai yang sama.
hehehe ada nmpk pulau siap! tp xtahu pulau apa..
tp aku rase, pemandangan di atas bukit keluang,mmg superb lagi kot.
sbb boleh tengok air yg menghijau..huhu ok. hijau! dalam tuu..

ok ok ..aku ni byk mengarut benda lain pulak. huhu pokusnye idak..

kami bertolak dalam 1030 pagi dari rumah hana. sbb umah dia pitstop terakhir kot..haha
aku agak ketinggalan dibelakang ok! wira nk lawan vios? pergh.. konfem2 la kete aku laju kurang dari depa. arap kete aje lowered..haha melebih2 sporty nye itu..

sampai sana dalam pukul 12 tgh hari gitu la. masa tu budak2 SMK Kuala Krai ada event kat sana.
kem kepimpinan ke apa. kitorang redah je.. menyamar jadi cikgu2 freshie.. ngeh3
dah la.kami xamek port pon dorg.. ktorang cepat2 g cari port baik punye..
bawah pokok yang boleh tahan la teduhnye,tepi pantai. sgt syiok,ma!!




dah hampar tikar siap, terus dorg ni bukak makanan..lapar beb! semua xmakan lagi, kecuali aku dan ana yang melantak sandwich serta jeruk pauh dalam kete! hahaha sebbaik xcirit. makan bende masam time perut kosong uewy!!
aku akui, nasi goreng yg aku buat sangat pedas! sian my gojess tepaksa telan.aku tahu,korang nk amek ati aku.hehehe



lepas makan,kami main game pulak. men UNO. aku xpna main. ni fes time main.kirenye, semangat lah.
haha aku no 3 uno game! kire menang jugak lah..hahaha

sambil2 main,makan chipster. dorg ni,nmpk je kurus2,makan banyak. yg gumuk,aku jugak..sabo je le..~ ~

pastu,main saidina pulak. main2 punye main, sampai la izyan rsign.ye la.budak ni main hutang2..haha
tp aku xmain saidina nih..haha aku prati glagat dorg je..huhu lucu tau..



jam dah menunjukkan kul 345ptg, pegi la menunaikan solat zuhur pulak.  dah solat tu,aku ngan hana je yg main air.. main pasir..syok jugak walaupun kami berdua je yang main.haha abis sunburn muka nih..
ade la 2minggu baru nk pulih kembali sel2 kulit aku nih..haha melanin! pegi jaoh2..syuh3.~ ~



pastu,mula la adegan amek2 gmbr . aku ngan hana pegi tukar baju bersih,dan sambung amek gmbr ngan dorg.





ana pulak duk melayan mat saleh yg mengaku dirinya doktor pakar di kanada. haha bila aku tny, doktor pakar apa,dia leh jawab susah nk eksplen sbb takot aku xpaham.. hello! im nurse,kot? hahaha

pukul 6, satu kete betolak pulang. kete aku pulak pegi pantai irama bachok pulak. kangen minum air kelapa susu. huhu rm2 satu gelas,ok? xpe lah.. pegi kejap je sana. g borak2 ngan hana dan mizah.
kul 7 malam,kami pun bertolak pulang ke rumah. aku sampai umah dalam kul 730malam. cuak gak la.
sbb family aku xde kat umah. gelap gile,kot! cepat2 je aku pegi bukak pintu dan g tutup pagar..haha

sekian la ceritera aku kali ini. sronok jumpe korang.
next plan kemana pulak ye?
kuching? tiket pegi balik under rm100 ok?
:)~


ada gaya kucing x?

Photobucket

2 comments:

mcm ni lah said...

syomel blog ni,. sambil tinggal jejak utk dijejaki

cathenclox said...

biase2 je pun blog ni.. :)
wel..dah pollow..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails