Wednesday, December 17, 2008

mahaguru dan kasih sygnya..



tanggal 16 dec,aku menjejakkan kaki ke akademi memandu berhemat kotaraya..cee..nm pjg tu.. punye la blur semacam pagi tu,lorat2 ni..nk bekpes pon xsempat.. abah da sampai,aku xsiap ag..
abah tunggu kat umah husam tu,aku kene jalan kaki la cket.. jalan punye jalan,sliper aku terkene selut aka lopak..abis siper ijau aku henshin jadi wane coklat..hehek..

sampai je dalam kete,abah ckp,ni pon da xlulus pekse kete.. taw nape? aku pakai siper..mane leh pakai siper..uwaa... nk xnk..kene la pegi jugak..hoho sepjg dalam kete,abah ade la cket2 kasi tips memandu di jalan raya..haha

"kalo benti kat traffic light ni,jgn lebih garisan putih..kene saman.."

"free kan gear,tekan clac,tukar gear baru..."

tu la sedikit sbyk..byk lagi..aku da lupe..amponZ..hoho
mase nk amek ujian mata tu,cikgu kat sane ckp," haa! pakai siper! xleh masok"
pergh..malu siot aku mase tu..ramai pndg..mane nk sorok muka ku ini..hihi

pas ujian mata beres,cikgu tadi ckp,awk kene pakai kasut,kalo x leh masok kelas KPP..
cuak la aku..mane nk cekau kasut time2 gini..DEAD MEAT!~
alang2 kolej dekat,aku ckp la nk gi amek kasut kat kolej..abah lak marah2.. "program org xikut masa kita.."

ampes..tp abah aku cool~ dia cari jalan gak tuk kasut tu..mundar mandir dia cari idea..hohoho

pas aku wat bayaran rm160 tuk kelas KPP, abah dtg senyum2..ish..aku paham beno senyuman nie..musti ade pape yg xdiigini berlaku ke atas diri ku.. di tgn abah ade satu bungkusan itam.. jantung aku berdegup kencang..ha..sudah.. konfom da ni..tp nk kasi comfortkan ati aku,aku ckp la..musti ma da kasi bungkusan tu kat abah.. abah hulurkan bungkusan tu kat aku..dia suh pakai..rase2 aku,kasut aku xde la besar ceni..aku cari satu sudut,bukak bungkusan tu..

ARGGHHHHHHHH...TIDAKKK!!

kasut abah rupenyer...aaaa... abah pakse pakai gak..abah memaksa,aku terpaksa.....huuuu
aku ngan berat atinye memakai kasut abah tu..sejibik cam mcdonat tu..kasot besar..cume warne kasot je xsame..wane coklat.. tp,mujo aku pakai baju kurung..leh coverkan kasut besar tu..pas thumb print,aku masuk kelas KPP..dalam kelas,aku bukak balik kasut tu..haha..bijak x? kelas pon bermula la dengan jayanya tuk sesi pagi tu..

kul 1,kelas tamat..penyelamat aku tiba...uuuu sayang ma.. ma datang mase lunch..aku suh ma singgah kolej ak,aku nk smyg nk tuka kasut kat sana..hoho u know what? perasaan pakai kasut sendiri tu lagi enak taw dari pakai kasut org..hoho

kelas sesi petang bermula jam 2.15 dan berakhir 4.15 ptg..pas thumb print,leh blah da.. bapak pjg berator..siot tol..huhu tunggu abah datang,dan balik.. hehek

mungkin korg xrase n xpna rase ape yg aku rase..tp ini satu pengalaman baru.. kasih syg sorg parent terhadap anaknya dalam peristiwa yg menyayat hati....hehe

pape pon,i must get ready for my next test...computerised test..hoho doakan aku yer? maaf taw..smlm x smpt nk wat mahakarya III..nnt aku siapkan..hehek.

tuk opa,
ami mintak maaf..tenet mmg problem sgt2..line drop..server down..maaf taw.
syg opa muahmuahs

2 comments:

lolita said...

bes per kasut abah.berkat gitu~~
:P

Anonymous said...

hihih,,sbb tu la lulus unde2..wakaka berkat abah tuu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails