Friday, July 24, 2009

si honda,si kancil dan dot dot dot

hmm..wonder pape x? hehe

ok lah,tadi petang,kami satu family balik kg, atok aku ade wat pulut durian.. hehe kami ke sana 2 buah kereta.. tp ma and abah aku balik awal cket dalam kul 630 manakala aku pulak balik lewat dalam kul 8.. ye ar.. mau kutip rambutan kat pokok.. membe2 bilik dah ngidam tu..huhu

ok,dipendekkan cerita,aku pon balik la ke rumah aku di KB nun.. kejadian ini berlaku di depan UM, nilam puri..

depan aku kereta honda accord manakala tepi kereta honda tu si kancil.. depan si kancil ni,ade kereta drive slow taw ,pastu,si kancil pon signal dan terus masuk ke line kanan.. si kancil xpasan si honda ni laju.. xsempat si honda ni melepasi si kancil,si kancil dah pon telanggar bontot kanan si honda itu..ape lagi,terpusing la cket si kancil..maklum la,badan kecik aje.. aku da nmpk dah mase kancil nk langgar bontot honda tu..aku terus tekan hon.. ehehe gubra beb!

eksiden kecil ini berlaku betul2 di depan mata aku..cuak pon ade.. sebbaik aku pemandu berhemah (ikut rentak la~~) hihi.. dipendekkan lagi cerita ini,aku sempat tgk la si honda ni behenti kat bahu jalan dan si kancil yg skrg berada di depan aku pon slowkan kete dia dan signal ke bahu jalan gak.. pastu,aku tataw dah ape yg berlaku sbb aku xbenti pon..ye ar..nk kejar cite nur kasiiihhhh pny pasal..hihihi

teruk gak aku rase calar kat kete honda tu.. kancil ag ar.. tulang nipis.. setelkan elok2 yer.. (macam la si kancil dan si honda mendengarnye.. huhu)

p/s: sebbaik aku ni si proton..

4 comments:

sciatic said...

kmoo ok je kn...
nothng hppnd kn kn kn..
hihi

cathenclox said...

iye.. xde pape yg blaku kat aku.. aku selamat.. pengantin baruuu~ wahahaha

SaRaH NoRDiN said...

uikzz..ni yg aku takot bawa keta ni T_T

cathenclox said...

hehe..nk bawak laju boleh,janji pandai handle..

nak bawak slow pon boleh gak,tp kene tgk keadaan jalan la..kalo org len laju,kite slow,mmg nk mampoz la kene hon nnt.. "lihat cermin kat tgh itu"..

makanya,drive la secara berhemah..hihihui

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails