Wednesday, August 26, 2009

kenapa bangsa korang suka cari gadoh?

aku mintak prove,korang dalih2 pulak..dah tu suh aku pikir ape perasaan aku bila ditempat korang.. masalahnye,aku xrasa ape2 pon.. sbb aku xrasa kita sama..

aku cakap elok2,korang gi hentam aku..aku nak tny,mmg bangsa korg gitu ker?

korang cakap bahasa aku bahasa alien,.. tp korg sedar ke bahasa alien yg korg kate nih asal dari austronesia..sama cam bahasa korg jugak..satu rumpun.. maknanye,korang pon alien jugak lah.. ish..dasar alien..

kalo korg nk tahu,aku ade lecturer dari bgsa korg,satu haram pon aku xpaham ape yg dia ajo,tp xde lah aku sampai nk menyumpah2 dia..kang jadi sumpah2 lak nnt.. dapat A jugak subjek dia..

korang cipta kuiz tuk cari gadoh,pastu korang kutuk2 negara aku beramai2.. aku sorg nk bekap negara aku,boleh la korg menang.. ish! bodoh betul korg nih..


percayalah.. kebudayaan itu boleh diserap.. kami serap,kami cipta yg lebih baik dari apa yg korg bangga2kan itu.. jadi,kami xmeniru pon culture korg tuh.. culture korg still culture korg.. culture negara kami,still lagi culture negara kami.. kalo kebudayaan kita sama,maknanya,negara kami akan jadi spt negara korg jugak.. tp masalahnye,negara kami xmacam korg.. kita berbeza..

ini seperti diibaratkan H melukis bunga.. J juga melukis bunga..tp xsemestinya bunga H dan J lukis sama.. begitu jugak kebudayaan..

sama lah jugak dengan H mengukir ukiran, J pon mengukir jugak.. tp adakah akan sama 100% ukiran itu..

kalau xboleh diserap,korang letak la seal besar2, kasi kebal punye culture ksygn korg tuh..simpan bawah tnh.. jgn kasi tahu kat org..

p/s: xsuka apabila negara dicaci dihina.. tmbh2 dibulan ramadhan al mubarak ini..
SELAMAT HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA!

7 comments:

violetless said...

marah benor nih..bangsa ape ye cik mystearica??tul ke aku eja nih?

cathenclox said...

aku dah tuka cathenclox balik dah.. rindu nk guna nama nih..haha

bangsa endonggggggggggggggggggg

grrr~

violetless said...

ceh bangsa endongg cakap bahasa kita bahasa alien???ekeleh....geram plak aku..eh?mu kat indon ke?

Rerakun said...

xpa ami orang indon ne memang xsedar diri camana a bangse dia nak maju ,dowunk dengki bangsa kita maju,kalo x de malaysia artis2 dorunk sume sampah je

cathenclox said...

@violetless
iyer.. xsedo diri tol dorg tuh.. bahasa dorg tu ag pelik..

esh..xla..aku kat kelantan la..
gado kat fb aje ngan bebudak endon yg xmatured tu..

@opa
aah..sampah..sesuai sgt2..
betul3.. dorg dengki dgn kemajuan kita

SaRaH NoRDiN said...

serius beb sarah pon geram ngan endong ni..dorang mmg ske maki2 bangsa kite...cam si0ot jerk!!..

nk nk dekat utube tu byk gileee dorang kutuk2 mesia..dorang cakap mesia tiru budaya mereka??what da hell...

diorang ske gelar malaysia as malingsia..si0ot gileeee

selamat hari merdeka!! i love malaysiaaa!!

cathenclox said...

tau xpe.. dorg mmg dengkikan kita sbb kita ag maju dr dorg.. biar la dorg merdeka dulu dari kita..

xigt la,ade pemimpin selepas suharto dulu,dia cakap, kemajuan indonesial adalah sifar..

yang kaya terlampau kaya,yg miskin terlampau miskin.. jurang ekonomi jauh sgt..

rkyt dorg byk yg jadi pengemis sbb gov dorg nk wat cam gov amerika yg jenis xmembantu rakyat..

hmm... rasuah pon bnyakkkk~~

merdeka!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails