Tuesday, September 8, 2009

Orang Tua Mmg Begitu... -Part 2

Assalamualaikum. dan salam sejahtera kepada non-muslims.

arini nak cerita kesinambungan kisah aku dan adik aku dimalukan di khalayak ramai di masjid telipot awal2 ramadhan dulu..


kisah ini berlaku pada tarawikh semalam.. diolah kembali oleh aku, huhu~


agak2,korang phm ke tgk gmbo ni? hahaha.. fikir..fikir...

ekeke.. inilah ilustrasi saf tarawikh.. bukan saf dhobitoh MMP,deh? kah3
nak explain sal kaler tuk gmbo di atas ni.. yang pink,merah dan kuning tu org2 la..yg smyg kat masjid..
warna hijau tu kipas.. haa..skali lagi, ini bukan makhluk hijau yer? hak3
yg warna purple tu plak, dinding la..
biru tu karpet.. hehe.. karpet kat masjid tu belang2.. nk wat cane.. ilustrasi pon kene realistik jugak warna dia..kan kan?

utk pengetahuan korg,saf depan tu,kbyknnya suri rumah tangga sepenuh masa.. dah umur pon emas bergemerlapan gitu.. dorg ni dengar katanya,slalu pegi masjid situ.. dan, mungkin terasa mendapat power bila menjadi ahli tetap pegi masjid.. padahal,xde sape2 pon iktiraf.. hello~ kat umah Allah,xde taraf2 ok? yg kaya,yg miskin, smua akan sujud jugak menyembah Allah..

nak dijadikan cerita, makcik yg marah aku aritu, tergolong la dari kump itu..

ade sorg makcik yg bergelar ustazah ini, yg kaler merah tu, dia alihkan kipas ke arah geng dorg.. ye ar..xmo kasi panas time smyg.. korg tgk la susunan itu tidak adil..dua kipas stand, kipas siling lagi,kipas dinding ag, ekon (jika dipasang la), semuanye tertumpu kat dorg.. ma aku mmg bengang gak.. bila ramai2 gini, kipas mmg x terase sgt..lagi2,nak arapkan kipas siling.. tp,tu dugaan.. hihi

tp malam ni,power geng2 makcik itu tidak berada dalam zon selamat.. makcik yg kaler kuning ni yakni bukan salah sorg dari mereka telah bangun, dan alihkan kipas tu agar,sama rata .. biar sejuk bersama2,panas bersama2.. kan?

makcik dgn sempoy nye berkata, "kita nk kasi semua org rase kipas ni. xnak bagi org laen yg tarawikh jugak kepanasan.."

terkedu geng2 tetap itu mendengarnye.. xde sape ag pnah memalukan mereka dengan kiasan sebegitu pedas..

tp,nk kaver malu,si ustazah warne merah tu bangun, dan alihkan lagii kipas tu agar ke tengah..baru center,dan adil..

makcik kuning ni plak cakap, "xpelah.. kita nak semua org rase kipas tu aje.. letak situ pon xpe,.."

makcik merah ni,bertambah merahlah muka dia,dan duduk kembali ditempatnye..

pastu,smyg spt biasa la..

ma aku berase puas ati sbb ade org yg tulun balas.. hehe jawapan dari Allah.. mungkin juga doa aku termakbul dah.. sbb,kalau kita betul2 teraniaya dan memohon kepada Allah, Allah pasti akan mendengar rintihan kita..Amin

sekian,wassalam.

Photobucket

4 comments:

violetless said...

hahahahah..padan muka macik merah ang tuh ye...baru dia tau...hg mesti tersengih2 kan masa tuh kan?

cathenclox said...

kalau la aku ade mase tu.. hahaha
bulih aku tolong gelak..wakaka
masalahnye,aku da xpegi tarawikh kat situ..
tarawikh kat umah aje..tu pon time xde kelas malam..

prayer got answer!

SaRaH NoRDiN said...

ermm kadang2 tgk org tuer ni aku pon x paham ami ..
hohohohohohoh

cathenclox said...

ye..penuh dgn komplikated idop dorg..hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails