Thursday, October 8, 2009

budak, fardhu ain, dan kemalasannya..~

Assalamualaikum.. sudah lama kita tidak bersua.. arini lah peluang nye,,huhuhu

rajin aku arini nak update blog ku yg dah mula berlumpur nih..miahahaha

tajuk cam best je kan? ala..ngaku je la korg puji aku nye tagline tu.. kui3




sahibul hikayat.. hidup la sorg budak pompuan yg cun melecun atas muka bumi Allah ni.. nak kate tinggi, tinggi la jugak.. nk kate pendek, jauh sekali.. so,katogeri  160cm and up la yer? huhuhu (hoi! pendek nye! adakah ko betul2 layak men basketball??)


dia ada rahsia..rahsia ni bukan secret recipies.. tp rahsia dia ngan diri dia je la..
huahuahuahua~~


dia rase dia diri dia malas nk pegi kelas fardhu ain.. ye ar.. budak dajah 5..tahu ape.. maen kejo2  ngan artie,puden je la keje dia sambil beruniform pengakap..hahak detail giler..
mase tu dalam bulan 10 gini ar.. 
dia gitau mak bapak dia, yg kelas fardhu ain da abes da.. jadi jumaat sabtu, bulih duk relek2 kat umah da..
mak dia konpiusla jugak..ye ar.. mak dia pon cekgu gak tp kat skola len..tp dia wat derk je la.. 


tiap2 jumaat sabtu, budak pompuan yg anggun tu duk relek2 la kat umah sambil men beskal, men teng2,macam2 lagi la aktiviti budak2 thn 80-an..


nak dikantoikan cerita.. satu pagi tu, budak pompuan tu bersama2 mak bapak dia nk gi pasar borong kat jalan hamzah ( pasar borong lama.. skrg di wakaf che yeh!).. mase tu kat zebra crossing depan skulah dia.. ttbe,ade dak berbaju kurung bertutup litup lintas jalan pgg muqaddam.. ramai2 lak tu.. 
budak pompuan tadi xpasan pon.. mak bapak dia je yg pasan,,


bapak dia tny la, budak tu nk gi mane? 
mak dia ckp, macam kelas fardhu ain..
bapak dia garu2 kepala yg penuh uban( aik! mase tu xbyk sgt pon uban) sambil tny budak pompuan tu, betul ke ..
budak pompuan tu ckp,heheheeh ntahla labu... pastu gelak sensorng..


"huih! malas ghopenye anak aku ni!"


tp lepas kejadian itu, budak pompuan itu still xpegi kelas fardhu ain.. 
sekian..

moral of the story: jgn nk menipu la.. nnt kantoi gak.. tp,kalo ko malas nk gi kelas ke ape ke, berterus terang aje ngan parent korg.. mgkin idea korg bernas.. parent korg xjadi marah.. jgn la jadi cam aku.. xnk gi kelas, sbb tyr kete basah.. mmg la basah sbb ari ujan.. pui pui,..~

Photobucket

2 comments:

SaRaH NoRDiN said...

muakakaka
adekah ko cite tentang diri ko sendirik?
adekah ko memuji diri ko sendirik?
ahakssss

cathenclox said...

ye..ye.. semuanye tepat..

sudah terang lagi bersuluh! hahahaaha

tp best ape ponteng2 kelas nih..hahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails