Sunday, October 18, 2009

crita lawak pasal air ketuban


aku rase xlawak sgt crita ni.. biar la aku tulis tajuk gitu pon.. haha gimik woii!!

cerita bermula begini..

smlm tanggal 17hb oktober 2009, aku tlh gi mlwt along aku,yg dimasukkan ke hospital sbb HPT (tknn darah tinggi).. biase la,HPT time pegnen.. doktor wat xray,ade cam asap kat jantung dia.. doktor tny smoking ker, along aku ckp x.. suami dia je yg smoking..sian along aku.. byk tol pnykt.. da la pegnen.. dulu ade sakit kat paru2, skrg sakit jantung plak.. tp doktor xde la diagnos pape ag.. tunggu le sari dua ag..

tu mukadimah baru.. ni la cerita sbenar..

mase ngah borak sal bila due along aku ni, tetiba makcik depan katil along aku tu jerit2 panggil misi..
"misi2! tgk anak sy ni.. cepat misi!!!! Ya Allah.."

mase makcik ni duk jerit2,kami seme terpandang la katil tu, tgk anak makcik tu dah thn sesuatu lam mulut.. kembong da mulut dia tu.. tp tataw la pasal apa..

nurse yg duk ngumpat kat kaunter tu pon segera dtg kat katil tu..
"naper ni makcik?" sambil berlari2 ke katil..

"ni ha..anak sy nk muntah ni.. sy nk plastik kuning.."


"la..sy igt anak makcik dah pecah air ketuban td.. kejap ye saya amik kan plastik "

sambil nurse tu pegi amek plastik,akak katil sbelah baik ait kasi plastik biohazard dia pny yg xgune ag kat makcik tu.. byk gak akak tu muntah..

nurse td dtg bwk plastik tu gak..
" oh..da ada plastik.. (sambil menenangkan pesakit).."

pastu nurse tu pon blah ke kaunter sambil berkata,
" ni la org panggil air ketuban kuar kat mulut"

theee.... kami tergamam..bulih pulak jadi lawak ngan air ketuban tu.. hahahaha


p/s: kalau rase xlucu, jgn gelak.. jgn la wat2 gelak.. malu aku nnt.. ye ar.. lawak xmenjadi..



Photobucket

7 comments:

violetless said...

jap aku nk pikir jap nak gelak ke kesian kat akak tu nak bersalin pon still muntah2 lagik..esok aku gelak eh??hahahah..
eh tergelak pulak..huhu

cathenclox said...

hahaha ko mmg ar.. hihi

wey, ko xde fb ker?

mAtA berkAcA said...

lawak ko menjadi la..
serius aku tergelak bila baca pasal air ketuban tu..
tp xpe la janji bukan nak sindir akak tu kam..
hak3..

SaRaH NoRDiN said...

erk?serius x paham..
lawak ke??
mcm x je ??
adehhh ...
ami ko ni ....!!

violetless said...

fb??aku ada tpi aku lupa plak aku letak password apa..huhuh..dasat gila aku nih..heheh...fs aku ada la tu pon idup segan mati tak mau..

si laut mati said...

mula2 pas baca pos ni aku x gelak. sebab aku baca ujang sampai abes pun x gelak2. tapi pas jer nampak p/s tu tmbah kucing trus aku tersengih2....kat situ kot lawaknya....??????

iriene said...

Seronok jugak dengar cerita tu..
Comel betul-lah kucing tu :)
I dah klik2 apa yang patut, jumpa lagi di blog I ya..
Do keep in touch, take care :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails