Friday, January 1, 2010

misteri disebalik adam irfan

jeng..jeng.. jeng..

tersebut kisah dahulu kala,
nenek kebayan bla3...

(lagu tema kisah ini)

"ah!..sakit nye pinggang ni.." jerit atie.. waktu itu lebih kurang kul 5 ptg.

kendian,dipanggilnye atin si misi itu yang sedang bermain cafe world di facebook sambil bertanyakan apa dan mengapa.. hehehe
si misi itu senang aje berkata, " ala, biasa la,kak.. sakit orang nak beranak.." diselangi gelak tawa.. si atie pon gelak jugak la even sakit2 pon..

ampes betul si misi itu..wlau papepon, misi itu kiut! ai laikk~~~

atie kemudiannye menelepon somi nye di opis, dengan harapan dia dapat pulang awal kerna si misi itu xnak anto pegi klinik bersalin. kate nye,elok pegi ngan somi..wuakakaka misi ini sangat demand! hihi

jam dah menunjukkan kul 630,tp si somi xkunjung tiba. si misi pulak,asek dengan cafe world nye.. ketagih betul ngan game masak2 tu..huhu lalu si atie menelepon skali lagi kat somi dia.

"awk kat mana dah tu?"

"sy kat opis ni,ondaway dah,atas muto.."

"??" xpaham maksud ayat si somi..

(abg jem kesian dikk.. hahaha)

kul 7 lebih, somi nye pon sampai la kat umah.. so, atie + atin si misi + watak xpenting bersiap2 untuk ke klinik. si somi pulak, mandi2, pastu teros ngadap laptop.
"kejap wak..saya nk update blog jap"

alahai..igt org branak ni boleh tunggu2 ker.. haha ampes betuii.. so,tunggu je la time tu..huhu


dalam 830 gitu, baru la dapat bertolak ke klinik bersalin. segala kelengkapan perang da bawak da. haha contohnye, baju2 baby, baju2 mak baby, barang2 baby la pendek kate..



setelah sampai, pegi la kaunter tuk masuk tmpt bersalin. si receptionist pulak xpaham.. duk igt si atie ni nk amek rawatan. aduyaii! tunggu aje la mase tu.. tp xlame,kejap je, doktor panggil masuk..

mase tu atin si misi dan sorg watak xpenting tu duk atas kusi. duk prati budak2 kecik duk berebot maen kusi.. haha kerusi pon nak berebot.. tp xpe, sorang budak tu comel! dia pakai baju batman!!

jam 930 malam, si somi memanggil atin si misi dan watak xpenting itu untuk naek ke labour room.

"eh,cepatlah.. dah 6cm!"

cepat2 mereka bertiga naek ke dewan bersalin di tingkat dua.. bayangkanlah.. Os da terbukak 6cm, anak kedua pulak tu.. mmg dah nak bersalin la tu.. ag 2 cm.

mase tu,si somi ni duk wat lawak memanjang la.. siap suh misi tu jamu air kat mereka lagi.. haha

mase duk tengah lepak kat ruang menunggu itu, doktor dan misi saling kalut ma! kejap kuar, amek ubat,kejap masuk..kejap kua amek cotton, kejap masuk.. fenin melihatnye..huhu

945 malam,si somi dipanggil masuk ke dewan bedah.

"suami atie,bole masuk sekarang." kata doktor itu.

atin si misi dan watak xpenting itu xboleh masuk.. haha padan muka! so, mereka berdua mengintai di celah pintu aje lah.. dengar la si atie tu jerit sepoi2 bahasa.. kedengaran jugak gelak tawa si somi ngan doktor tu.. ntah ape la digelakkan..




kul 1010 malam,terdengarlah jeritan bayi.. "auuuuuu....!" mase tu ,dah xdengar dah lawak2 dari si somi.. terkujat la tu..haha

so,doktor dan misi pon setelkan mana2 yang patot la ..dah tugas dorg..

pastu,si somi pon kuar,panggil atin si misi dan watak xpenting masuk. hihi baby yg seberat 3.67kg selamat dilahirkan di atas muka bumi ini.. huhu

bayi ini diberi nama adam irfan. sebelomnye,banyak betul nama dia taw.. contohnye,adam arif,adam farish, daniel irfan.. demi menjaga hati kedua belah pihak, nama adam irfan pon termetrai..

itulah misteri nye..kah3

so,sila lihat gmbo..yehaa~




:: penangan susu ibu ::


:: arghh..i need some sleep.. ::


:: kepala yg tengah dikojekkan.."


:: saya dah botak,mama!"

Photobucket

2 comments:

violetless said...

hahahahah....comel seh anak sedara hg...

cathenclox said...

hehek.. musti ar.. kali ni version kulit cerah.. hahahaha yg abg dia tu gelap cket..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails