Sunday, April 17, 2011

chim chum @ food village

pada hari rabu lepas,saya dan kawan2 telah pergi menjamu selera,menyejukkan anak tekak di food village.
mula2,saya xtahu ape itu chim chum! siyesly! amat blurr ketika itu. rupenye,makan steambot je.. hehehe


inilah dia rupe dia. sy amat la excited ye sbb fes time mkn steambot! hahaha 




sblm tu,kene la pegi amek sendiri makanan2 itu. pilih la nk makan apa.. semua best!


inilah K.A.M.I. <3 
meja ni dekat ngan dapur dia kot..blkg skali..hehehe 
so,mintak je brader tulun amek gmbar..kan senang? :)


kene la taruk sendiri. xkn nk suh brader tu gak kot tlg steamkan tuk ktorang.
xpasal2 dia steam pulak.


ini cikdah. xkenyang lagi dia..nmpk je kecik,tp kalah aku yg gumuk ni..hahaha


ini pulak cikyan dan cikda.. 
cikyan agak mengamuk ye malam tu sbb dia nk makan daging,tp dia teramek ayam pulak..haha
sian...sian..


haa.. ni cikna.. suka bergambar.
tapi dalam gambar ni, ia menggambarkan cikna sudah kenyang,tapi still nak makan.


ini aku.ciktin. 
the first serender pada malam itu. tobat kenyang!


sila la dtg.. 
jalan-jalan cari makan pun dah ke sini.
anda bila lagi!

huhuhu

ok,bout the price..
satu kepala rm15.
air sendiri2..huhu
tapi malam itu, ktorang belagak kaya,order fresh orange siap!
padahal,meja2 yg lain,order air kosong aje..ha ha ha
fresh orange tu regenye rm20 satu jug.

ada citer lucu disebalik air ini.
lepas cikdah gtau price dia, ktorang shocked! indeed~~
ktorang panggil brader waiter tu,
"bang, nk tukar air boleh? ktorang xnak pun minum air oren tu. nak air sirap,"
brader tu reply,
"xboleh la adik manis, kita dah perah oren tu."

hahaha 

pastu ktorang ckp, ktorang nk air sirap jugak.!!! siap2 majuk ngade2..hahak

tp,still xleh tukar.. kwang3

tengok! punye la berdedikasi pekeje dia.. salut!



Photobucket

1 comment:

Periuk Chim Chum said...

Dapur CHIM CHUM (BBQ Stoves) trend terbaru dengan teknik masakan '2 in 1' iaitu stimboat dan memanggang.


Dengan ruang BBQ ditengah dan ruang merebus ditepi keliling.
Ia juga sesuai untuk kegunaan restoran, hotel,resort, camping dan sebagainya, sesuai bagi mereka yang ingin mencuba menu baru.

Terdapat 3 pilihan saiz -
Saiz S (30cm) - RM 70.00
Saiz M (35cm) - RM 90.00
Saiz L (40m) - RM 120.00

**Untuk borong harga boleh runding.
**Harga tidak termasuk kos penghantaran.
**Penghantaran melalui poslaju 'Door to Door' dan Checkpoint di sekitar IKEA Mutiara Damansara dan Kuala Lumpur.
**Penghantaran setiap hari Sabtu Dan Ahad sahaja.

HANYA DI http://periukchimchum.blogspot.com/

SILA HUBUNGI @ SMS 012-9796015 EN. MUHAMAD

SELAMAT BERMAIN MASAK-MASAK DENGAN PERIUK CHIMCHUM....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails